Nieuwe SPSS-functies: Chart Builder en de Issue Reporter

Door Geplaatst door de redactie | 21-02-2021

In het laatste deel van Crayons overzicht van nieuwe functionaliteiten binnen SPSS worden de verbeterde Chart Builder, nieuwe zoekmogelijkheden en de Issue Reporter toegelicht.

Binnen de Chart Builder geeft het Chart Tab nu meer inzicht in de output, met voorbeelden van bar charts en scatter plot charts. Ook is er meer keuze in het aanpassen van de output dankzij de mogelijkheid om een eigen template aan te passen vanuit de Chart Appearance Tab.

De Chart Editor bevat bovendien nog meer flexibiliteit om de lay-out van je output verder vorm te geven. Ook de optie Bubble Charts, waarmee categorieën in groepen worden weergegeven als niet-hiërarchische cirkels, is een interessante aanvulling op de bestaande mogelijkheden binnen SPSS.

Dankzij verbeteringen in de zoekoptie binnen SPSS is het nu mogelijk om te zoeken op trefwoorden in de menu-dialogen, help-onderwerpen, casestudies en syntax reference, en gelijk door te klikken binnen de lijst met relevante artikelen.

Tot slot nog een volledig nieuwe functionaliteit binnen SPSS V27: de Issue Reporter. Doel van deze functionaliteit is om eventuele problemen bij het gebruik van de applicatie gelijk te melden bij het ontwikkelteam binnen IBM, zodat deze kunnen worden meegenomen binnen de eerstvolgende update van het programma.

Ontdek nu wat Crayon jou te bieden heeft via moa.nl/crayon

Lees hier deel 1 en deel 2 van de nieuwe SPSS-functionaliteiten terug.

Betaal niet voor modules die je niet gebruikt!

Bedrijven betalen soms jaren voor SPSS-modules die ze eigenlijk niet gebruiken. Daarom bieden we je bij Crayon een gratis licentie-check, zonder aankoopverplichting. Ook kan het voorkomen dat je niet wilt of kunt overstappen op de laatste softwareversie. Deze en andere vragen over licenties of een advies op maat, stel je eenvoudig aan onze Nederlandstalige helpdesk.

Exclusief ledenvoordeel: MOA-leden ontvangen nu 5% korting op iedere software-licentie wanneer ze kiezen voor de zeer aantrekkelijke Crayon Statistic Collaboration Solution (CSCS) met SPSS. Kijk voor meer informatie op moa.nl/crayon

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?