";

Het uitvoeren van een (online) kwantitatief onderzoek is een stuk eenvoudiger geworden. Je kunt kiezen uit tientallen enquêtetools, online een steekproef bestellen en de resultaten in gestandaardiseerde grafieken uitdraaien. Maar heb je dan gedegen onderzoek, waarop je kunt vertrouwen? Het antwoord is vaak nee. Als je een hamer koopt, ben je nog geen timmerman. Telkens blijkt dat er verraderlijke valkuilen zijn. Tijdens deze praktische training, worden beginners op het gebied van kwantitatief marktonderzoek snel op weg geholpen. Een cruciale workshop boordevol vol tips & tricks, do’s en don’ts.

  • Kwantitatief onderzoek: wat kun je ermee (en wat niet)?
  • Met welke beperkingen moet ik rekening houden?
  • Kernbegrippen: representativiteit, betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en significantie
  • Steekproeven: de basis
  • Respondentcontrole
  • Analyse en weergave van onderzoeksresultaten
  • Vragenlijsten voor kwantitatief onderzoek maken
  • Enquêtetool uitkiezen: waar moet je op letten? 

Deze training wordt op 21 februari van 09.30 tot 16.00 uur fysiek gegeven. 

 

Doel

Na deze training ben je in staat om zelfstandig eenvoudige (online) kwantitatieve onderzoeken op te zetten en uit te voeren. Je ontwijkt de belangrijkste valkuilen, doordat je de basisbeginselen van kwantitatief onderzoek beheerst en een helder stappenplan kunt volgen. 

KostenMOA-leden* € 415,– excl. BTW
VBO- en VSO-leden € 415,– excl. BTW
Niet-leden € 615,– excl. BTW
Lesmateriaal is inbegrepen.  

* Onder MOA-leden verstaan we een persoonlijk lidmaatschap, dus niet alleen een bedrijfslidmaatschap.

Samenvattend

Doelgroep

Iedereen die begint met zelf uitvoeren van kwantitatief marktonderzoek. Junior marktonderzoekers bij bureaus, maar ook kwalitatieve onderzoekers die kwantitatief onderzoek erbij willen doen. Tenslotte onderzoekers aan opdrachtgeverskant die beginnen met het zelf uitvoeren van onderzoek.

Praktische informatie

Niveau A – weinig ervaring 

Beginners op het gebied van kwantitatief onderzoek

Opbouw workshop

60 % Theorie

40 % Praktijk

Inclusief

Aantal

Maximaal 15 deelnemers

Locatie
MOA

VIDA-gebouw

Kabelweg 57, 2e verdieping

1014 BA Amsterdam

+31 20 5810710

info@moa.nl

Kom je met het openbaar vervoer of met de auto? Wil je meer weten over parkeren?

klik hier

Voorwaarden

Bedenktermijn

Er geldt een bedenktermijn van 14 dagen na inschrijving van de cursus. Dit geldt niet voor in-companytrainingen. Binnen deze tijd kan jouw inschrijving zonder opgaaf van redenen geannuleerd worden. Doe dit schriftelijk door een mail te sturen naar opleidingen@moa.nl.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering is niet mogelijk. Indien je verhinderd bent is het uiteraard wel mogelijk een collega als vervanger op te geven via opleidingen@moa.nl.  De korting voor persoonlijke MOA-leden blijft alleen geldig indien de vervanger ook persoonlijk MOA-lid is.

Indien je een persoonlijk lidmaatschap overneemt van een collega, ontvang je alleen de korting voor persoonlijke MOA-leden als de overname voor aanvang van de workshop heeft plaatsgevonden. Het is dus niet mogelijk om met terugwerkende kracht korting te ontvangen.

Softwaregebruik bij MOAcademy workshops

Indien het gebruik van een computer en specifieke software noodzakelijk is dan zal de MOA dit vooraf bij de cursusinformatie aangeven. De cursist en het bedrijf waar de cursist werkzaam is, zijn ervoor verantwoordelijk dat een licentie ook offline buiten het eigen netwerk werkzaam is. Indien licenties op concurrent users gebaseerd zijn, kan dit een probleem opleveren. Neem dan contact op met je eigen ICT-afdeling om dit probleem te verhelpen. Dit probleem speelt wat vaker bij grote bedrijven. Indien er binnen jouw organisatie geen ICT-afdeling aanwezig is kan je er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat het gebruik van de software buiten het eigen netwerk geen probleem zal opleveren. Een oplossing om dit probleem te omzeilen is om een privé-laptop mee te nemen met een proefversie van de software, dan weet je zeker dat het programma zal gaan werken voor de duur van de proeftijd. 

MOA verwerkt persoonsgegevens voor MOAcademy’s. Op deze gegevensverwerking is het privacystatement van de MOA van toepassing.

Ook de laatste bytes ontvangen?