Alteryx lanceert eerste analytics automatiseringsplatform in de cloud

Door Jan Roekens | 23-03-2023

Alteryx organiseert op 20 april 2023 de Alteryx Analytics Cloud Launch Benelux in samenwerking met data & analytics bureau Infotopics. De Alteryx Analytics Cloud is het eerste uniforme end-to-end analytics automation-platform dat bedrijven in staat wil stellen beter geïnformeerde beslissingen te nemen met hun data.

‘Een gamechanger in de markt’, aldus Jeroen Jacobs, dataconsultant bij Infotopics, ‘Het werken in de cloud is een oplossing voor elke organisatie die op een professionele manier met data wil werken. Met het Alteryx Cloud Platform kan nu iedereen binnen dezelfde organisatie werken vanuit één platform, op een simpele en veilige manier. Daarnaast is het platform schaalbaar, wat het zeer geschikt maakt voor grote of snelgroeiende organisaties.’

De verwachting is dat het werken in de cloud gaat leiden tot een versnelling in datagedreven werken. De low-code/no-code mogelijkheden maken het voor de gebruiker makkelijk om inzichten te verkrijgen bij het aanpakken van de moeilijkste bedrijfsproblemen. Dat zorgt ervoor dat werken met data toegankelijk wordt voor elke zakelijke gebruiker, en niet alleen maar voor data analisten of IT-teams, aldus Alteryx.

De Alteryx Analytics Cloud bestaat uit een suite van drie cloudproducten: Designer Cloud, Alteryx Auto Insights en Alteryx Machine Learning.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?