Bekendmaking MKB Data Science top 50 tijdens Data Week NL 2023

Door Jan Roekens | 13-06-2023

Van 22 t/m 24 juni wordt in Den Bosch de Data Week Nederland 2023 gehouden. De week brengt innovatieleiders en maatgevende data-professionals samen. De 6de editie van Data Week NL zal plaatsvinden bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Op de eerste dag, 22 juni, wordt bekendgemaakt wie op de lijst staan van de MKB Data Science top 50. Na een pitch wordt er ook een nummer 1 aangewezen.

Op de eerste dag van de Data Week zal – op 22 juni – wordt bekendgemaakt wie op de MKB Data Science top 50 staan. Het onderliggende rapport is dit jaar opgesteld door Florijnz Corporate Finance in samenwerking met het Data & Insights Network. Het rapport geeft inzicht in de 50 snelstgroeiende Nederlandse MKB-bedrijven die data-science-consultancy en toepassingen leveren aan andere ondernemingen. Op dezelfde dag wordt via een pitch van de drie hoogst gewaardeerde bedrijven bepaald wie zich uiteindelijk winnaar mag noemen. De uitreiking van de prijs is een dag later, op donderdag 23 juni.

Meer informatie hier.

Programma Data Week NL

Om de relevantie van de programmering en spontane ontmoetingen te vergroten bestaat Data Week NL uit drie uitzonderlijke tracks met ieder een eigen thema.

Donderdag 22 juni – DATA & GOOD HEALTH

In weinig sectoren is de potentie van data-gedreven oplossingen en geavanceerde AI zo groot. Denk aan diagnostische beeldvorming waarin met deep learning zeer effectief analyses van röntgenfoto’s en CT-scans worden gemaakt, of aan robotassistenten in de chirurgie die precisie en stabiliteit bieden in complexe procedures. Met de juiste input kunnen AI-modellen zelfs gebruikt worden in ziektevoorspelling. Maar wat is nodig om de volledige potentie van deze toepassingen te benutten? Hoe ontsluit je de nodige kwalitatieve en vaak privacygevoelige gegevens op de juiste manier?

Vrijdag 23 juni – DATA & FUTURE MOBILITY

Binnen het ecosysteem dat mobiliteit heet vallen mobiliteits-, vervoers-, en verkeersdiensten, maar juist ook de (digitale) infrastructuur die zij gebruiken. En in toenemende mate vormen data de slagader in oplossingen die bewegingen binnen dit ecosysteem optimaliseren. Wat betekent dit voor de manier waarop we diensten en zelfs steden inrichten? Welke rol speelt data in het vormen van duurzame en toekomstbestendige mobiliteit.

Zaterdag 24 juni – DATA & THE NEXT GEN

Er groeit een nieuwe generatie op die erg vertrouwd is met het digitaal delen van persoonlijke gegevens en gevoelige data. In de relatie die zij hebben met data speelt privacy een minder grote rol dan bij eerdere generaties. Zij verwachten dat technologische oplossingen hun fysieke ervaring versterken. Wat betekent dit voor de manier van leven, leren en recreëren? Hoe ziet de toekomst van onze kids eruit?

Alle informatie over programma en deelname is hier te vinden.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?