Bijeenkomst over de impact van AI & data science

Door Jan Roekens | 09-03-2023

Wat is de invloed van data science op het milieubeleid? En hoe kun je praktijkgerichte en ethische datawetenschap bevorderen? Het zijn een paar van de spraakmakende onderwerpen van een bijeenkomst op 24 maart a.s., georganiseerd door het Data Science Centre, onderdeel van de Universiteitsbibliotheek van de UvA.

Het programma van het evenement omvat vier presentaties over een breed scala aan actuele onderwerpen op het gebied van data science, variërend van de ‘data science ethos lifecyle’ tot de manier waarop data science het milieubeleid tijdens de pandemie vormgaf.

Sprekers zijn

Prof. Francesca Dominici, directeur van het Harvard Data Science Initiative aan Harvard University, en Clarence James Gamble Professor in biostatistiek, bevolking en data science aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health.
Onderwerp: How much evidence do you need? Data Science to Inform Environmental Policy During the COVID-19 Pandemic

Prof. Eva Méndez, vice-voorzitter voor onderzoeksbeleid en open wetenschap, en professor in de bibliotheek- en informatiewetenschappen aan de Universidad Carlos III de Madrid (UC3M).
Onderwerp: Advancing on Research Assessment: the role of research data in a new evaluation landscape

Dr. Micaela Parker, oprichter en uitvoerend directeur van de Academic Data Science Alliance.
Onderwerp: The Ethos Lifecycle: Operationalizing ethics in data science

Na de presentaties is er een paneldiscussie en Q&A, onder leiding van Prof. Paul Groth, Faculty of Science Informatics Institute en Scientific Director of the Data Science Centre.

Informatie

Iedereen (zowel UvA als niet-UvA) is welkom om zich te registreren voor deze bijeenkomst (maar let op: er is al een wachtlijst). Deelname is gratis.

Datum: vrijdag 24 maart 2023
Tijd: 10:00 – 12:30 (deuren open om 09.30 uur)
Locatie: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, Amsterdam.

Click here to register now!

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?