Bilendi & respondi’s BARI wordt moderator

Door Jan Roekens | 23-01-2024

Bilendi & respondi heeft zijn Discuss multi-channel onderzoeksplatform verbeterd en moderatievaardigheden toegevoegd aan zijn AI-onderzoeksassistent ‘BARI’.

Bilendi & respondi biedt online panels aan in dertien Europese landen: de ‘big 5’ van Europa plus België, Nederland, Zweden, Finland, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Noorwegen. Bilendi heeft twee jaar geleden de Duitse respondi-Group overgenomen. In juni vorig jaar lanceerde het bureau zijn Discuss-tool met kwalitatieve onderzoeksfuncties gebaseerd op ChatGPT, en in oktober voegde het een niche sampling-aanbod toe, dat toegang geeft tot specifieke doelgroepen.

Meer details in minder tijd

Met Discuss kunnen gebruikers onderzoek doen via apps voor sociale berichten of een webportaal. De BARI-functie van het platform (Bilendi Artificial Research Intelligence) dient als onderzoeksassistent voor kwalitatieve projecten, waardoor onderzoekers in minder tijd gedetailleerdere uitspraken kunnen krijgen. Dat is nu uitgebreid met professionele moderatievaardigheden, die zich aanpassen aan de inhoudelijke reacties en schrijfstijl van een respondent, en aan lengte, waarbij eerst antwoorden worden geanalyseerd en relevante onderdelen geselecteerd waarna de tool vervolgvragen stelt. BARI kan omschakelen tussen automatische en semi-automatische moderatie. Bij het laatste kan de onderzoeker vragen aanpassen voordat ze worden verzonden. Onderzoekers kunnen ook de intensiteit van de moderatie aanpassen om het aantal vervolgvragen te bepalen die BARI zal stellen.

Principes

Bilendi-oprichter en CEO van het bedrijf, Marc Bidou: ‘BARI is ontwikkeld om het werk van onderzoekers gemakkelijker te maken. Eerst door het leveren van betrouwbare samenvattingen en analyses en nu ook door het zelfstandig modereren van kwalitatieve projecten. Voor ons zijn betrouwbare, professionele en uitgebreide resultaten altijd essentiële principes bij het ontwikkelen van nieuwe AI-functies – en er zullen er nog meer volgen.’

Bron: mrweb.com

Bilendi is Kennispartner van Daily Data Bytes

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?