Daily Data Bytes – Honderd en één keer insight

Door Jan Roekens | 11-11-2021

Volop felicitaties afgelopen dinsdag, want op die dag verscheen de 100ste Daily Data Bytes. We begonnen in september 2020, in het begin nog met één editie per week en vanaf januari van dit jaar met twee nieuwsbrieven (waar zich een 24/7-website achter heeft genesteld). Het betekent ook dat we genoeg te vertellen hebben, maar zo’n 101ste keer is ook een goede gelegenheid om eens te kijken of we het vak nog beter kunnen presenteren.

Ja, we hebben als Daily Data Bytes Kennispartners en daar zijn we ongelofelijk blij mee. We bieden ze een extra podium voor berichten en artikelen, maar we zijn er in principe voor iedereen in het vak. En het vak is meer dan wat je onder het aloude stempel ‘onderzoek’ kunt vatten. Data, data-analytics, data-science, insights, artificial intelligence, algoritmen. Wij houden er geen grenzen op na, vooral ook omdat het vak die grenzen niet meer kent. We willen, kortom, een platform zijn voor insights in de lengte, de breedte, de hoogte en de diepte.

We hebben het afgelopen jaar een trouwe schare lezers opgebouwd, en steeds beter weten bureaus en bedrijven ons te vinden, of het nou gaat om persberichten, achtergrondartikelen en andere zaken die het delen waard zijn. Maar wij willen meer. Wij willen meer van je horen, van jou als bureau, als bedrijf met een eigen research-, data- of analyticsteam, van jou als geïnteresseerde of deskundige.

Maar, we zijn dan wel een ander vak geworden, de life style die daarbij hoort, zit nog niet echt in de genen. Daarom: weg met die hokjes en die schroom – vertel eens wat je doet, welke nieuwe opdrachtgever je hebt (of nieuwe medewerker), welk bureau je voor welke klus hebt gevraagd, hoe je de zaken aanpakt, wat je leert, wat je mist, wat beter kan, wat je hebt onderzocht en welke conclusies je trekt. We rekenen op 101 mailtjes per uur/week/dag (geef hier zelf je voorkeur aan). Je kunt ze kwijt bij redactie@dailydatabytes.nl. Ook handig om dat adres nu meteen in je mailbestand te zetten.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?