Digital Analytics Congres #4: Van alle markten thuis

Door Jan Roekens | 09-10-2019

Op dinsdag 8 oktober 2019 vond het vierde Digital Analytics Congres plaats. In Supernova (Jaarbeurs) in Utrecht kwamen bijna 200 specialisten bij elkaar om naar o.a. Krista Seiden, Prolet Miteva en Felienne Hermans te luisteren en hun kennis over digital analytics een boost te geven. Deze editie stond in het teken van (f)empowerment, dankzij een uniek, female-only podium.


Als digital analist moet je tegenowoordig van meerdere markten thuis zijn en het programma bood dan ook voor elk wat wils. Van technische in-depth sessies over specifieke onderwerpen zoals ITP, custom segments en datalayers, tot sessies gericht op het maken van optimalisatie slagen en de rol van data, alternatieve onderzoeksmethodes en de psychologie hierbij.

Na het openingswoord van Laure van Ravensberg (Women in Analytics) begon de dag met keynote Krista Seiden. Zij nam ons mee in interessante data op het gebied van analytics platforms trends en liet o.a. een opvallende trend zien in het switchen naar in-house analytics platforms. Prolet Miteva zette net voor de lunch iedereen flink aan het denken met haar hands-on lezing over het gebruik van product development methodes voor digital analytics.

Weiwei Liu-Schröder startte na de lunch met dé roadmap van Google Analytics App+Web, met toekomstige features als ecommerce tracking en Big Query export. Het ochtend- en middagprogramma werd verder gevuld met inspirerende expertsessies van onder andere Beterbed, VodafoneZiggo, KPN, Online Dialogue en Leaseplan. Emma Gordon van PVH Corp. gaf bruikbare workflow tips om een succesvol datalayer project te draaien waar zelfs de meest ervaren webanalisten door omver werden geblazen.

Met een ontzettend energieke presentatie over het leren programmeren wist slot-keynote Felienne Hermans de zaal flink aan het lachen te krijgen. Een leuke, geslaagde afsluiter van van deze geweldige digital analytics-dag.

Tijdens het event zijn verschillende podcasts opgenomen met de sprekers en organisatie. Deze zijn binnenkort te beluisteren via digitalanalyticscongres.nl.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?