Digitaliseringsles voor politici

Door Redactie Daily Data Bytes | 17-02-2021

Acht brancheorganisaties uit de digitale sector gaan politici kennis bijbrengen over de werking van de digitale samenwerking en economie. Daartoe starten ze, samen met ECP en iPoort, de Digitale Binnenhof Academy. Politici krijgen kennis en achtergronden mee over onder andere cyberveiligheid, ontwikkelingen op het gebied van de cloud, dataverzameling en bescherming en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie.

De organisaties hopen bij te dragen aan het verbeteren van kennis over digitale zaken. Die kennis kan beter, vinden IT-experts al jaren. Zo concludeerde de Commissie Digitale Toekomst dat het aantal Kamerleden dat bezig is met digitalisering te beperkt is. De commissie stelde daarom voor een vaste commissie in te stellen voor Digitale Zaken. De bemanning van die commissie wordt een uitdaging, omdat na de Tweede Kamerverkiezingen in maart maar liefst vier Kamerleden met veel ICT-kennis de Tweede Kamer verlaten.

De partijen vinden het belangrijk om invulling te geven aan het advies van de commissie Digitale Toekomst. Die commissie schreef ook dat het voor Kamerleden lastig is om objectieve en ongekleurde kennis op het gebied van digitalisering te vergaren.

De Academy start na de verkiezingen met kennis- en informatiesessies die toegankelijk zijn voor politici en hun beleids- en fractiemedewerkers.

Bron: www.agconnect.nl

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?