D&IN introduceert protocol grensoverschrijdend gedrag

Door Jan Roekens | 18-06-2024

Het Data & Insights Network (D&IN) heeft een protocol uitgebracht voor het herkennen, voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag binnen de branche. Het protocol is, volgens het D&IN, een belangrijke stap om een solide basis van vertrouwen en samenwerking te creëren binnen het netwerk.

Het protocol bevat niet alleen een beschrijving van grensoverschrijdend gedrag en de manier om dat gedrag te herkennen, maar ook hoe je dit gedrag kunt melden en vervolgens actie kunt ondernemen. In dat kader is een onafhankelijk vertrouwenspersoon verzocht om ondersteuning te bieden bij meldingen en vervolgstappen. De vertrouwenspersoon is Gerda Arends-Ruitenberg, die ook voor partnerorganisaties die rol vervult. Alle medewerkers van bij het D&IN aangesloten bedrijven kunnen bij haar terecht als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag.

Veilige werkomgeving

Het protocol benadrukt een veilige en vertrouwenwekkende werkomgeving. Het protocol zegt hierover: ‘Het Data & Insights Network (D&IN) vertegenwoordigt een groot aantal bureaus en bedrijven in de data-, insights- en analyticssector en allerlei organisaties die met data en insights te maken hebben. Net zoals dat in andere branches het streven is, wil ook onze branche zorgen voor een veilige werkomgeving. Dat geldt uiteraard voor de eigen medewerkers, maar het D&IN wil via dit protocol ook aandacht geven aan een veilige werkomgeving bij de leden van zijn netwerk.’

Het D&IN zegt ervan overtuigd te zijn dat het protocol een positieve uitstraling zal hebben op de werkomgeving van de aangesloten bedrijven en het roept op om bij vragen contact op te nemen, ook als er meer informatie nodig is.

Download hier het protocol.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?