Drie nieuwe Effie-categorieën

Door Redactie Daily Data Bytes | 31-03-2021

De organisatie achter Effie brancheplatformen VIA en bvA, heeft bekend gemaakt dat Effie gaat verbreden. Er komen drie nieuwe categorieën bij: Branded Customer Experience, Succesvolle Introductie en Impactvolle Propositie. En (eind)verantwoordelijken uit de marketing-, communicatie- en creatieve sector kunnen zich weer aanmelden voor de Effie-vakjury’s.

De verbreding naar het marketingspeelveld en het introduceren van drie nieuwe categorieën is volgens de organisatie een logische reactie op de snelheid waarmee de sector zich ontwikkelt. Hans Middelhoek, begin dit jaar toegetreden tot de Effie-stuurgroep om mede vorm te geven aan de veranderingen: ‘We zien in sterke cases vaak een geïntegreerde aanpak tussen communicatie en de andere marketinginstrumenten. Alles hangt nauw met elkaar samen en versterkt elkaar. Het is dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat Effie in Nederland, net als in de andere landen waar Effie al meer een marketingprijs is, mee evolueert.’

Effie-vakjury’s

Door toevoeging van de nieuwe categorieën is een twintigtal nieuwe juryleden nodig. Het streven is een brede afspiegeling van het vak, waarbij door de verbreding van de Effieprijs richting marketing, ook kennis op dat vlak moet worden toegevoegd. Ander streven is diversiteit. Iedere categorie heeft een eigen vakjury met daarin een evenredige vertegenwoordiging van leden van brancheplatforms VIA en bvA en een onafhankelijk jurylid (niet verbonden aan een bureau of adverteerder), met kennis van onderzoek en data-interpretatie. Daarnaast wordt per jury een voorzitter aangesteld door de jurycommissie. De voorzitter neemt automatisch ook zitting in de hoofdjury.

Aanmelden

Kandidaten moeten beschikken over ruime ervaring in de rol van (eind)verantwoordelijke op het gebied van marketing en communicatie. Jurylid zijn brengt twee verplichtingen met zich mee: een gedegen voorbereiding van alle cases én aanwezigheid tijdens de vakjurydag.

Aanmelden kan voor 7 april a.s. door een e-mail met cv en het motivatieformulier te sturen naar info@effie.nl. De Effie-stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers uit de besturen van VIA en bvA, maakt een keuze uit de kandidaten en bepaalt in welke vakjury’s zij plaatsnemen.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?