Dynata herstructureert schulden en verbetert financiële situatie

Door Jan Roekens | 28-05-2024

Dynata kondigde afgelopen week aan dat het een zogenaamde Chapter 11-aanvraag heeft gedaan bij een rechtbank in Amerika. Dat moet ervoor zorgen dat bijna 40% van de totale schuld van ongeveer 1,3 miljard dollar wordt afgeschreven. De sanering blijft beperkt tot Amerika; bedrijven in andere landen blijven buiten de sanering.

De herstructurering wordt ondersteund door de Amerikaanse investeerders van Dynata. Die zorgen ook voor verdere investeringen. De steun van de meerderheid van de schuldeisers van de vennootschap vermindert de onzekerheid rond de schuldherstructurering.

Dynata kan door de Chapter 11-aanvraag de voortzetting van de activiteiten garanderen, inclusief tijdige betaling van werknemers en leveranciers. Dynata heeft er ook voor gezorgd dat er gedurende de herstructurering voldoende liquiditeit aanwezig is om snel uit een mogelijk faillissement te komen.

Wat betreft de Nederlandse situatie zegt Dynata dat de financiële status significant is versterkt, waardoor de positie als kwalitatieve businesspartner voor de onderzoeksindustrie verstevigd is, en ervoor is gezorgd toekomstige investeringen in panels, kwaliteit en technologie kunnen doorgaan. De huidige dienstverlening aan opdrachtgevers gaat zonder onderbrekingen door.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?