Een derde Amerikaanse marktonderzoekers lijdt aan stress

Door Jan Roekens | 19-12-2023

Een op de drie Amerikaanse marktonderzoekers vindt zijn of haar baan ‘zeer stressvol’ en meer dan de helft heeft het afgelopen jaar een burn-out gehad. Dat blijkt uit onderzoek van de Insights Association en Opinium.

Het onderzoek, opgenomen in het rapport Mental Wellbeing in Insights: Small Steps Toward Better Health, ziet als grootste oorzaken van stress naderende deadlines (genoemd door 49%), werkgerelateerde druk (46%), onvoldoende middelen (45%), projectrisico’s (42%), overmatige werkdruk (37%) en baanonzekerheid (33%).

De meeste professionals (56%) zijn van mening dat geestelijke gezondheid serieus wordt genomen op hun werkplek, maar een derde vindt dat de werkplek niet genoeg doet voor het welzijn; een stijging van 4% ten opzichte van de enquête van vorig jaar.

Andere bevinding uit het onderzoek is onder meer dat stigma’s over geestelijke gezondheid blijven bestaan. Zo deelt minder dan 40% de echte reden om niet te werken (namelijk psychische problemen).

Meer respondenten (+ 4%) voelden zich niet gesteund wanneer ze weer aan het werk gaan, en 5% meer mensen voelen zich schuldig omdat ze niet werkten door geestelijke problemen. De druk om (te vroeg) weer aan het werk te gaan nam met 9% af.

Bron: research-live.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?