Eerste Data Science Film Festival ter wereld in Den Bosch

Door Jan Roekens | 16-08-2021

Van 26 t/m 29 augustus 2021 vindt het eerste International Data Science Film Festival plaats, het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. Het IDSFF strijkt neer in het Mariënburgklooster, de thuisbasis van Jheronimus Academy of Data Science (JADS), in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Het festival biedt vier dagen lang films, panels, discussies, Q&A’s en netwerkmogelijkheden. De films zijn zorgvuldig geselecteerd en gaan over de mogelijkheden van data en kunstmatige intelligentie en alle uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Elke film zal worden geïntroduceerd door een wetenschapper of filmmaker, om deze in breder perspectief te plaatsen of te koppelen aan actuele maatschappelijke thema’s. Zo slaat het IDSFF een brug tussen wetenschap, cultuur en innovatie. Het festival richt zich naast het brede publiek ook op vernieuwers, wetenschappers, filmmakers, critici en opinieleiders, om de stand van zaken en de toekomst van de samenleving in relatie tot data te bespreken. Films worden vertoond in de historische Kapel en op een buitenscherm in de kloostertuin van Mariënburg.

Partners

Partners van het festival zijn naast JADS ook Unilever, Heijmans, Dataweek NL en de Nederlandse AI Coalitie.

Meer informatie op www.idsff.org.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?