ESOMAR begint AI-taskforce

Door Jan Roekens | 13-07-2023

ESOMAR is een taskforce gestart om het gebruik van kunstmatige intelligentie in de onderzoeks-, insights- en analyticssector te begeleiden. De groep heeft als doel mensen op te leiden, het bewustzijn te vergroten en richtlijnen te ontwikkelen voor het gebruik van AI. De taskforce staat open voor elke geïnteresseerde.

Ray Poynter, president van ESOMAR, zegt over de oprichting: ‘Onze AI-taskforce is ontworpen om zoveel mogelijk verschillende groepen samen te brengen om het leren te vergemakkelijken en te werken aan broodnodige normen en richtlijnen voor de insights-industrie.’

De taskforce zal zich onder meer richten op:

Onderwijs en bewustzijn: het bevorderen van kennis en begrip van AI-technologieën en hun potentiële toepassingen binnen de marktonderzoeksindustrie.

Ethische richtlijnen: samenwerken met interne teams en andere brancheorganisaties om ethische richtlijnen en best practices te creëren voor verantwoord en ethisch gebruik van AI in marktonderzoek.

Thought leadership: uitvoeren van onderzoek, publiceren van artikelen en studies en het houden van evenementen en educatieve webinars in samenwerking met experts uit de sector.

Samenwerken en netwerken: een platform bieden voor netwerken, kennisdeling en uitwisseling van ideeën tussen ESOMAR-leden en belanghebbenden uit de sector die geïnteresseerd zijn in AI.

De taskforce staat open voor iedereen die wil helpen om het evoluerende gebruik van deze technologie in de marktonderzoeksruimte vorm te geven. Je kunt je hier aanmelden voor meer informatie.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?