ESSENSOR neemt Centrum voor Smaakonderzoek over

Door Jan Roekens | 21-04-2022

ESSENSOR heeft onlangs het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) overgenomen. Beide bedrijven zijn gevestigd in FoodValley Wageningen. De overname markeert een bijzonder moment in de geschiedenis van het sensorisch marktonderzoek in Nederland. Nadat OP&P Product Research uit Utrecht al in 2018 onderdeel werd van ESSENSOR, is het nu de beurt aan CSO.

Pieter Punter van OP&P Product Research, Bob Cramwinckel van CSO en Wim Vaessen, oprichter van ESSENSOR, hebben allen de afgelopen decennia een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het onderzoeksgebied. ‘De kwaliteiten van deze ‘smaakmakers’ vindt nu definitief zijn plek in ons bedrijf en daar ben ik erg trots op’, aldus Jan Willem Steunenberg, samen met Wim Vaessen eigenaar van ESSENSOR.

CSO oprichter Bob Cramwinckel verkocht ruim vijf jaar geleden het bedrijf aan zijn zoon Wessel en die loodste het recent in de ESSENSOR-haven. ‘Het voelde voor mij als een vertrouwde keuze om onze bedrijfsactiviteiten bij ESSENSOR onder te brengen’, aldus Wessel Cramwinckel, die zijn loopbaan elders zal voortzetten.

Wim Vaessen: ‘CSO was een markant bedrijf met een geheel eigen stijl en Ik ben blij dat wij het eens zijn geworden met Wessel inzake de overname. Dit geeft bovendien extra energie en mogelijkheden om ESSENSOR verder uit te bouwen.’

v.l.n.r. Wessel Cramwinckel, Wim Vaessen en Jan Willem Steunenberg

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?