Feeddex en Duitse CX-specialist moveXM bundelen krachten

Door Jan Roekens | 04-04-2024

Feeddex en dochteronderneming 5-sterrenspecialist zijn overgenomen door de internationale customer experience-specialist moveXM. Bij Feeddex en moveXM werken vanaf nu zo’n 100 professionals aan het verbeteren van de klant- en medewerkersbeleving van meer dan 2000 ondernemingen.

De overname is volgens Holger von Seherr-Thoss, CEO van moveXM, een strategische stap in de missie om bijzondere CX-oplossingen te leveren. ‘De gecombineerde krachten van onze teams en technologieën stellen ons in staat om meer doelgroepgerichte oplossingen aan te bieden aan een breder marktpotentieel, wat groei en innovatie bevordert.’

SaaS-aanbieder

moveXM werkt wereldwijd voor gerenommeerde bedrijven als Volkswagen en BMW. Het bedrijf is opgericht in 1995, heeft ongeveer 70 FTE in dienst en is gevestigd in Frankfurt, Duitsland. Naast internationale ondernemingen bedient moveXM ook middelgrote en kleinere klanten. Het doel van moveXM is om een toonaangevende SaaS-aanbieder op Europees niveau te worden op het gebied van customer experience-management over alle kanalen en touchpoints.

Feeddex en haar dochter 5-sterrenspecialist, met kantoren in Haarlem en Dongen, hebben een sterke positie opgebouwd in de niche van klant- en medewerkersonderzoek en van reviews. Beide organisaties bedienen primair organisaties in de Benelux maar ook steeds meer internationale opdrachtgevers.

Reviews doorslaggevend

‘We zijn enthousiast over de kansen die de combinatie van moveXM en de Feeddex Groep biedt voor onze klanten en medewerkers,’ zegt Erik Twisk, CEO van de Feeddex Groep. ‘De grotere schaal en sterke technologie versterken onze succesvolle ontwikkeling van de afgelopen jaren.’ ‘Reviews zijn de doorslaggevende valuta als het gaat om de online reputatie van bedrijven’, zegt Janno Verkooijen, oprichter en algemeen directeur van 5-Star Specialist BV. ‘Als onderdeel van een grotere en internationale groep bedrijven kunnen we nu nog meer nadruk leggen op het belang van reviews en reputatiemanagement. Zo ondersteunen we bedrijven op hun groeipad als een sterke partner.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?