Gaat Kantar zijn mediatak verkopen?

Door Jan Roekens | 09-01-2024

Kantar Media staat mogelijk in 2024 te koop voor ‘maar liefst 1 miljard pond’, zo bericht Sky News. De zender baseert zich op bronnen in de City of London. Bain Capital, de meerderheidsaandeelhouder van Kantar, zou intussen investeringsspecialisten hebben gevraagd toezicht te houden op het verkoopproces.

De vorige meerderheidsaandeelhouder, WPP, stemde 4,5 jaar geleden in met de verkoop van 60% van Kantar aan private equity-firma Bain Capital. Daarin werd Kantar gewaardeerd op circa 3,2 miljard pond, en behield WPP een belang van 40%. Sinds die tijd heeft Kantar zijn portfolio afgeslankt met desinvesteringen, waaronder de Reputation Intelligence-activiteiten en Kantar Public, dat nu verdergaat onder de naam Verian. Kantar Media is goed voor ongeveer 15% van de totale omzet van Kantar die in 2022 nog ruim 3 miljard dollar bedroeg.

Kantar Media is ook de thuisbasis van TGI (Target Group Index), die sinds 1969 de consumptie en attitudes en het mediagebruik van consumentenproducten en merken meet en een gedetailleerd beeld geeft van het dagelijkse gedrag van consumenten.

Kantar Media wordt nu geleid door voormalig Sky-directeur Patrick Béhar; de groep wordt geleid door Chris Jansen.

Bron: mrweb.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?