GRIT Insights Practice Report 2024 – tools, aanbieders, ontwikkelingen en best practices

Door Jan Roekens | 04-06-2024

Het GRIT Insights Practice Report 2024 is verschenen. Een dik rapport over nieuwe (en gevestigde) onderzoekstools, opdrachtgevers en hun keuze voor bureaus en partners, de ontwikkelingen rond insights, de impact van technologie en best practices die de toon zetten voor de toekomst.

Belangrijke thema’s in het rapport:

Voor de eerste keer wordt in het GRIT Rapport een vergelijking opgenomen tussen data- en analytics-professionals aan opdrachtgeverzijde en aan bureauzijde. Hoe werken ze in de praktijk samen, en hoe zorgen toeleveranciers dat ze onder de aandacht komen bij opdrachtgevers.

Problemen bij steekproeven, de kwaliteit van respondenten en fraude zorgen ervoor dat insights-professionals hun werk soms niet goed kunnen doen en zo zakelijke beslissingen negatief kunnen beïnvloeden. Maar de sector slaat terug. Hoe? En wat werkt er wel?

Insights-professionals houden de AI-ontwikkelingen en allerlei innovaties rond analyses nauwgezet in de gaten. Welke tools helpen daarbij en wie loopt er voorop?

De komst van GenAI zorgt voor nieuwe mogelijkheden op het gebied van synthetisch onderzoek en synthetische data. De acceptatie groeit, net zoals het testen. Wie zijn de early adopters en hoe ver zijn ze al?

Na covid was er herstel, maar sommige toeleveranciers draaien heel slecht. Automatisering en technologie zorgen ervoor dat gebruikers nu meer in eigen beheer kunnen doen. En de concurrentie is hevig. Zijn toeleveranciers wel voorbereid op de veranderende behoeften van opdrachtgevers of is er sprake van een voorbijgaande situatie?

Het volledige rapport is hier te downloaden.

De highlights van het rapport staan hier.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?