Groot-Brittannië wil wereldwijde AI-top organiseren

Door Jan Roekens | 15-06-2023

Groot-Brittannië wil een wereldwijde top over kunstmatige intelligentie en regelgeving organiseren, waarmee premier Rishi Sunak het land meteen wil positioneren als AI-wereldleider, vooral als het gaat om de risico’s van AI te beperken.

In gesprek met verslaggevers die hem vroegen waarom een ‘middelgroot land’ als Groot-Brittannië het voortouw zou moeten nemen op het gebied van AI-regelgeving, zei de premier dat ‘dit middelgrote land het enige andere land is dan de VS dat de drie toonaangevende bedrijven met grote taalmodellen heeft samengebracht’. De top zal een aantal kwesties bespreken, waaronder de risico’s van AI en hoe die kunnen worden beperkt door internationaal gecoördineerde actie. Het moet ook een platform bieden voor landen om samen te werken aan een verdere gezamenlijke aanpak van risico’s.

Voortouw

Sunak wijst erop dat de AI-sector al 3,7 miljard pond bijdraagt aan de Britse economie en dat het 50.000 mensen in het hele land werk biedt. Sunak zei verder: ‘AI kan ons leven ten goede te veranderen. Maar we moeten ervoor zorgen dat het wordt gebruikt op een manier die veilig en beveiligd is. Keer op keer zijn er paradigma-verschuivende nieuwe technologieën uitgevonden en die zijn gebruikt voor het welzijn van de mensheid. Dat moeten we opnieuw doen. Geen enkel land kan dat alleen. Met onze enorme expertise en toewijding, wil het VK samen met onze bondgenoten het voortouw nemen.’

Bron: research-live.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?