Human8 benoemt Camille Nicita tot nieuwe global CEO

Door Jan Roekens | 03-10-2023

Human8 heeft aangekondigd dat medeoprichter en huidig global CEO Kristof De Wulf de verantwoordelijkheid overdraagt aan Camille Nicita, momenteel Managing Director USA.

Kristof De Wulf was in 1997 medeoprichter van Human8, voorheen bekend als InSites Consulting, als spin-off van de in België gevestigde Vlerick Business School, waar hij marketingprofessor en partner was. Begin 2012 werd hij CEO.

‘Ik ben trots dat ik bijna 12 jaar de kans heb gekregen om onze organisatie te leiden en laten groeien. Het was een geweldige reis van een Belgische start-up naar een wereldleider die met de meest iconische merken ter wereld mag samenwerken. Het is nu tijd om de verantwoordelijkheid door te geven aan een van onze meest competente en inspirerende leiders in onze organisatie, Camille Nicita.’, zegt Kristof De Wulf.

Camille Nicita begon 30 jaar geleden bij het startende marktonderzoeksbureau Gongos. Daar bekleedde ze verschillende leidinggevende posities. In 2012 werd ze aangesteld als eigenaar en CEO. Gongos werd eind 2021 onderdeel van Human8 en Camille Nicita is sindsdien actief als Managing Director USA. Daarnaast is ze bestuurslid van de Insights Association, lid van de Forbes Agency Council en jurylid van de North American Customer Centricity Awards. Onder leiding van Nicita behaalde het bedrijf in 2020 de Forbes Small Giant Award.

Camille Nicita, die op 1 oktober is begonnen, over haar nieuwe rol: ‘De capaciteiten die we onder één dak hebben, zijn ongeëvenaard en worden versterkt door onze cultuur waarbij de mens centraal staat over de hele wereld. Mijn focus in de komende jaren zal liggen op het cultiveren van passie voor onze organisatie, onze klanten, onze mensen en de sector als geheel.’

Het management van de vestigingen in de USA komt in handen van Katherine Ephlin, momenteel Head of Operations USA.

Camille Nicita wordt ook lid van de Raad van Bestuur van Human8. Kristof De Wulf blijft zowel actief lid als aandeelhouder van de wereldwijde groep.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?