Human8 versterkt innovatie met generatieve AI

Door Jan Roekens | 25-06-2024

Human8 lanceerde afgelopen week een nieuw programma voor generatieve AI-gedreven innovatie onder de naam Insight Reframing Canvas. Het programma integreert kunstmatige intelligentie in het gehele innovatieproces, van het in kaart brengen van innovatiemogelijkheden tot het optimaliseren van concepten.

Human8 stelt dat het nieuwe aanbod drie belangrijke zaken in het innovatieproces aanpakt: een gebrek aan diepgang in inzichten of probleemstellingen, niet verder komen dan voorspelbare ideeën en te weinig testen.

Andere toepassingen van het Insight Reframing Canvas zijn onder meer:

  • AI-optimalisatie van concepten: verbetert de conceptontwikkeling door iteratief te testen en te optimaliseren.
  • AI-market pulse: analyseert concurrerende productlanceringen om trends in opkomende markten op te sporen en probleemstellingen te achterhalen.
  • Supercharged workshops: combineert menselijke expertise met AI om inzichten te herformuleren en baanbrekende ideeën te genereren.

AI-assistenten

‘Bij Human8 zien we het transformerende potentieel van AI in marktonderzoek’, zegt Annelies Verhaeghe, Chief Platform Officer bij Human8. ‘We gebruiken een reeks gespecialiseerde AI-assistenten voor verschillende taken, van het garanderen van datanauwkeurigheid tot het stimuleren van creatieve stappen en onverwachte ideeën. Deze zijn ontworpen binnen een beveiligde ‘ommuurde’ omgeving, zodat klantgegevens veilig zijn en alleen voor specifieke projecten worden gebruikt.’

Promptschool

Halverwege 2023 heeft Human8 de AI-revolutie al verwelkomd met de lancering van een interne AI-promptschool. Hierdoor kunnen medewerkers over de hele wereld samenwerken met kunstmatige intelligentie en tegelijkertijd de datakwaliteit en diversiteit waarborgen. Eerder dit jaar heeft Human8 een uitgebreid AI-beleid voor medewerkers geïntroduceerd, een gids die medewerkers helpt bij een gecontroleerd en veilig gebruik van AI.

Human8 is Kennispartner van Daily Data Bytes

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?