Inschrijving cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole van start

Door Jan Roekens | 15-12-2021

Op 15 februari 2022 begint de 3-daagse cursus Sensorisch Onderzoek en Kwaliteitscontrole, aangeboden door Inholland Academy in samenwerking met de MOA (Profgroep Sensorisch Onderzoek).

Het biedt professionals in de voedingsindustrie de kans om kennis en ervaring op te doen met het sensorisch testen en beoordelen van producten. Volgens cursisten en docenten dé manier om handvatten te generen voor in de praktijk en met meer zelfvertrouwen op de werkvloer te staan.

De cursus wordt verzorgd door trainers van Hogeschool Inholland die betrokken zijn bij onderzoek, onderwijs en praktijkvraagstukken op het gebied van sensorisch onderzoek in de voedingsindustrie. Zij voorzien de cursisten van de nodige kennis over sensorisch onderzoek voor kwaliteitscontrole, en ze voeren met de cursisten de belangrijkste sensorische testen uit. Volgens Wendy Weeland (docent Food Commerce & Technology aan Hogeschool Inholland) is dat ook wat de cursus zo uniek maakt: de praktische toepassing: ‘Cursisten krijgen een boek waarin alles rondom sensorische testen wordt beschreven, van verschiltesten tot beschrijvende testen. Maar waar cursisten vaak tegenaan lopen is: hoe ga ik dit in de praktijk toepassen? En dat is waar de cursus hen verder helpt.’

Proeven, ruiken, voelen

Tijdens de cursus wordt de tijd genomen om aan de slag te gaan met het proeven, ruiken en voelen van producten en beschrijven van smaken, geuren en texturen. Zo leren cursisten hoe je de basis legt voor een product waaraan je kunt refereren en toetsen.
Naast het juist kunnen testen en beoordelen, speelt ook communicatie een rol. Want hoe verkoop je wat je hebt bevonden aan het management team of een andere laag binnen het bedrijf? Voor het kunnen presenteren van de resultaten krijgen de cursisten tools mee.

Kwaliteit

De cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsketen en -verwerkende industrie, en is zowel gericht op professionals die zich bezig houden met de kwaliteit van producten binnen een bedrijf, als op degenen die hun eigen onderneming en product verder willen ontwikkelen.

De cursus vindt plaats op 15 februari, 22 februari en 15 maart 2022. Inschrijven voor de cursus is mogelijk via de website.

Een verdiepend artikel over de cursus is hier te lezen.

Voor meer informatie of vragen over de cursus kun je contact opnemen met opleidingsadviseur Martijn Haas.
T: 06 11127371 | 088 466 30 30

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?