Insights Association, MRS & The Research Society sluiten partnership

Door Jan Roekens | 18-08-2020

De drie grootste brancheverenigingen voor marktonderzoek, Market Research Society (VK), Insights Association (VS) en de Australische The Research Society, hebben hun nauwe banden geformaliseerd met een partnerovereenkomst.


De organisaties zullen jaarlijks gezamenlijke onderzoeksstudies produceren en juridische kennis en compliance richtlijnen delen, met name met betrekking tot Covid-19, GDPR en binnenlandse privacyontwikkelingen.

Door de overeenkomst zullen de organisaties jaarlijks gezamenlijke onderzoeksstudies produceren en juridische kennis en compliance richtlijnen delen, met name met betrekking tot Covid-19, GDPR en binnenlandse privacyontwikkelingen.

Een branchestudie naar mentaal welzijn, aanvankelijk ontwikkeld door MRS in het VK, werd vervolgens overgenomen door de Insights Association en The Research Society.

De verenigingen streven ernaar om wederzijds te profiteren van elkaars producten en diensten, expertise, middelen en ontwikkelingskosten te delen en samen te werken aan nieuwe initiatieven. Voor producten en diensten zullen wederzijdse gereduceerde tarieven voor leden worden ingevoerd.

De organen zullen ook proberen een specificatieprotocol te ontwikkelen voor organisaties die certificeren volgens de ISO 20252: 2019-norm voor markt-, opinie- en sociaal onderzoek, met behulp van experts van de drie verenigingen.

Mogelijke toekomstige gebieden voor samenwerking zijn onder meer de goedkeuring van het MRS-inclusieprogramma, dat bedrijfsdoelstellingen voor diversiteit omvat, een jaarlijkse enquête en het MRS Pride Events-netwerk.

Jane Frost, CEO van MRS, zei: “Als ‘s-werelds drie grootste nationale onderzoeksassociaties omvatten we samen een enorme concentratie van expertise en kennis. Het onderzoek en de inzichten die we delen zullen gebaseerd zijn op tientallen jaren ervaring in het werken met overheden en als toezichthouders. en als zodanig duidelijke praktische toepassingen hebben. We hopen dat ons streven naar het vergroten van diversiteit en veiligheid op de werkplek, nu een wereldwijd bereik zal hebben. We zullen op onze beurt leren van de aanpak van de andere twee verenigingen tot recente evenementen, waaronder het werk van de Insights Association over de Black Lives Matter-protesten. Veel van onze leden hebben vestigingen in alle drie de landen, en ik ben er zeker van dat deze grotere samenwerking alleen maar voordelen kan opleveren. “

Melanie Courtright, chief executive van de Insights Association, zei: “Elk van onze verenigingen heeft de ultieme kennis en netwerk binnen onze respectievelijke landen en verwelkomt de mogelijkheid om deze expertise te delen en breder toegankelijk te maken.”

Elissa Molloy, chief executive van The Research Society (voorheen de Australian Market and Social Research Society), zei: “Aangezien de inzichten en de onderzoeksindustrie draaien om de uitdagingen van de Covid-19-pandemie aan te pakken, is wereldwijde samenwerking belangrijker dan ooit. ; het is het juiste moment om deze volgende stap te zetten om onze relatie te consolideren. “

Bron: Persbericht MRS, 11 augustus 2020

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?