Ipsos Nederland en I&O gaan samen

Door Jan Roekens | 09-01-2024

Om volop in te kunnen spelen op ontwikkelingen, zowel in de publieke als private sector, neemt Ipsos Nederland I&O Research over. Gisteren kondigden de twee bureaus aan in Nederland vanaf nu verder te gaan onder de naam Ipsos I&O.

Sinds de oprichting in 1996 heeft I&O Research sterke relaties opgebouwd met opdrachtgevers op alle niveaus van overheden, instellingen en NGO’s. Bekend om zijn expertise op het gebied van sociaal en politiek onderzoek, beschikt het bedrijf over ruime ervaring op het gebied van dataverwerking en -analyse en over een groot onderzoekspanel.

De combinatie van de twee bureaus zal 250 professionals samenbrengen en opereren onder de naam Ipsos I&O. Deze organisatie wil nieuwe zakelijke kansen creëren voor overheden en internationale instellingen zoals de Europese Unie, met Nederland als vijfde onderzoeksland in Europa.

Meerwaarde

Voor Ipsos is onderzoek in de publieke sector een kernactiviteit. Ben Page, CEO Ipsos Global zegt verheugd te zijn over de samenwerking: ‘In lijn met onze strategie voor 2025 blijven we onze positie versterken in onderzoek voor overheden en de publieke sector. Deze nieuwe overname brengt de gouden standaard-aanpak van I&O Research samen met het best-in-class- onderzoek van Ipsos. De gecombineerde organisatie zal onze klanten in staat stellen te profiteren van uitgebreidere infrastructuur en toonaangevende analysemogelijkheden.’

Gerben Huijgen, Managing Director van I&O Research: ‘We zijn enthousiast over de fit van I&O Research met Ipsos en ervan overtuigd dat deze combinatie meerwaarde zal opleveren voor onze mensen en klanten. Onze gezamenlijke toewijding aan kwaliteit, innovatie en integriteit biedt veel nieuwe kansen.’

Peilingwijzer

De publieke tak van Ipsos I&O zal werken vanuit de huidige I&O-vestigingen in Enschede en Amsterdam. De onderzoekers van Ipsos Public Affairs zullen zich bij die van I&O voegen. Zowel Ipsos als I&O Research is actief in politiek- en opinieonderzoek. De Peilingwijzer, een gewogen gemiddelde van politieke zetelpeilingen waar meerdere media gebruik van maken, bestond de laatste jaren nog uit twee zetelpeilingen: die van Ipsos en I&O Research. Ipsos I&O gaat door met de zetelpeilingen. De nieuwe organisatie zegt in de komende periode in samenspraak met vertegenwoordigers uit de wereld van media, wetenschap en overheid te willen onderzoeken in welke vorm dat zal zijn.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?