Kantar en Ellen MacArthur Foundation ijveren samen voor circulaire economie

Door Jan Roekens | 28-05-2024

Kantar heeft zich als netwerkpartner heeft aangesloten bij de internationale Ellen MacArthur Foundation die werkt aan de ontwikkeling en promotie van de circulaire economie als oplossing voor zaken als klimaatverandering en biodiversiteit. Kantar brengt zijn consumentenkennis en -expertise in op het gebied van duurzame marketing. 

De samenwerking bouwt voort op eerder gezamenlijke onderzoek van beide organisaties op het gebied van communicatie over de circulaire economie.

Jonathan Hall, Managing Partner van Kantar’s Sustainable Transformation Practice, licht toe: ‘Bij Kantar werken we samen met 800 van ’s werelds toonaangevende merken die we duurzaamheidsadvies en -consultancy bieden. Terwijl we onze klanten voorzien van de kennis, inzichten en gegevens, werken we met hen samen aan de overgang naar een ander systeem dan ’take-make-waste’. In samenwerking met de Foundation en haar netwerk willen we onze klanten in staat stellen om de risico’s van milieu- en maatschappelijke schade het hoofd te bieden.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?