Kantar en equitybedrijf kopen StepUp RGM

Door Jan Roekens | 12-07-2022

Kantar en private equity-firma SilverTree Equity hebben StepUp RGM, leverancier van revenue growth management-software en big data-oplossingen, overgenomen. Voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. StepUp RGM, opgericht in 2010 telt meer dan 65 werknemers en heeft ook kantoren in New York en Miami.

SetUp RGM biedt een scala aan diensten, variërend van het meten van marketingeffectiviteit en winstgevendheid tot inzicht in portfolioprestaties. Het multi-regressiemodel van het bedrijf, de ‘Promo ROI’-engine, meet de verkoopimpact op korte termijn en promotionele investeringen, waarbij verkoop- en financiële gegevens worden gekoppeld. Factoren die worden gemeten zijn onder meer seizoensinvloeden van categorieën, media-investeringen en concurrerende acties, terwijl ook KPI’s worden beoordeeld.

Met de overname zal StepUp RGM zich aansluiten bij Kantar XTEL. Het gecombineerde bedrijf zal onafhankelijk opereren binnen de Kantar Group, met SilverTree Equity als een belangrijke operationele partner en aandeelhouder. Het gehele StepUp RGM-team zal zich aansluiten bij Kantar XTEL en het StepUp-aanbod zal de belangrijkste RGM-productoplossing van Kantar XTEL worden.

Bron: mrweb.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?