Kantar introduceert nieuwe tools voor meten van aandacht

Door Jan Roekens | 16-11-2023

Kantar heeft nieuwe tools gelanceerd voor het meten van aandacht voor advertenties. De tool maakt gebruik van facial coding en het monitoren van passief of actief mensen naar advertenties kijken.

De nieuwe methoden vormen een uitbreiding van Kantar’s portfolio op dit gebied. Daarmee krijgen adverteerders de mogelijkheid om te ontdekken hoe het zit met de aandacht van consumenten voor commercials, en dat van seconde tot seconde. Vergelijkingen zijn gebaseerd op de database van Kantar met 50.000 op aandacht gebaseerde advertentietests.

Het framework is ontworpen om te achterhalen of mensen aandacht besteden aan advertenties in verschillende mediacontexten, en om na te gaan welke creatieve sterke punten aanslaan. Passieve aandacht wordt gemeten als de gemiddelde tijd in seconden/percentage tijd waarin de ogen van kijkers op het scherm zijn gericht wanneer de advertentie werd getoond. Actieve aandacht gaat om de seconden/percentage tijd waarin de gezichtsuitdrukkingen van kijkers wijzen op emotionele betrokkenheid bij de inhoud.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?