Kantar pakt miljardenfraude enquêtes aan

Door Jan Roekens | 20-02-2024

Kantar kondigt samenwerking aan met Realeyes dat zich toelegt op computer vision en aandachtsmeting. Realeyes’ identiteitsherkenningssoftware, Verify, wordt geïntegreerd in QubedAI van Kantars om beter te verifiëren of enquêtedeelnemers echte personen zijn.

De combinatie van Verify en QubedAI heeft als doel de kwaliteit van verzamelde data uit interne en externe bronnen te verbeteren. Dat geldt zowel de eigen panels van Kantar, als de gegevens verzameld via panels van derden.

Kantar heeft vastgesteld dat onderzoekers gemiddeld tot 38% van de verzamelde data ongebruikt laten vanwege lage kwaliteit, dubbele respondenten en panelfraude. De twee samenwerkende organisaties schatten dat ze 84,5% van alle fraude in de industrie vóór het onderzoek kan opvangen, vergeleken met het sectorgemiddelde van 32,2%.

De integratie van Verify in QubedAI beoogt o.a. selectieve validatie van respondenten vóór de enquête van panels van Kantar en bronnen van derde partijen en bescherming tegen dubbele respondenten in panels van derden die worden gebruikt voor klantonderzoek.

Training

Qi Wang, Chief Data Scientist van Kantars Profiles divisie, licht toe: ‘In november hebben we ons proof-of-concept afgerond met uitstekende resultaten op het gebied van grootschalig gebruik, duur, nauwkeurigheid en false-positive percentages. We slaagden erin om 96,2% van de dubbele respondenten, bots en hacking te identificeren, met slechts een false-positive percentage van 0,67% op duplicaten over onze eigen panels, de Open Exchange en bronnen van derden. QubedAI, net als alle AI-modellen, vereist voortdurende training om relevant te blijven. We zien de toevoeging van gezichtsherkenningstechnologie als een extra laag die kan helpen ervoor te zorgen dat Qubed wordt getraind op basis van nauwkeurige data en zo de juiste beslissingen neemt.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?