Kantar Public koopt beleidsonderzoeker PPMI

Door Jan Roekens | 13-07-2023

Kantar Public heeft het Europese beleidsonderzoeks- en adviesbureau PPMI overgenomen dat is gevestigd in Vilnius, Litouwen. PPMI werkt voor veel internationale – met name Europese – organisaties. Het bureau voert complex veldonderzoek uit, variërend van honderden interviews over meerdere maanden tot internationale enquêtes met tienduizenden respondenten. De beide bureaus gaan per direct samen.

PPMI, opgericht in 2001, is gevestigd in Vilnius, Litouwen, en voert onderzoek en beleidsanalyses uit in Europa. Het bureau maakt gebruik van methoden als datamining en -analyse, en doet dat met meer dan 100 onderzoekers in huis uit 20 landen.

Kantar Public splitste zich vorig jaar af van de Kantar Group in een overeenkomst die werd gesteund door private equity-bedrijf Trilantic Europe.

De overname moet het aanbod van Kantar Public versterken op het gebied van advies en evaluatie van openbaar beleid ten behoeve van overheden, multilaterale bedrijven en het maatschappelijk middenveld.

Haroldas Brožaitis, managing director bij PPMI, zegt over de overname: ‘De complexiteit van de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen waarmee overheden, de publieke sector en niet-gouvernementele organisaties in het hele spectrum van het overheidsbeleid worden geconfronteerd, is immens. Wij willen samen met Kantar Public oplossingen zoeken voor hun vragen en evidence-based insights bieden ten behoeve van effectieve besluitvorming.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?