Kantar Public verkocht aan Trilantic Europe

Door Jan Roekens | 12-05-2022

Kantar heeft afgelopen dinsdag een overeenkomst gesloten met Trilantic Europe voor de verkoop van Kantar Public. Trilantic Europe is een pan-Europese private equity-onderneming die zich richt op transacties in het middensegment. Kantar Public wordt na de overname een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie voor de overheid en het publieke domein.

Kantar Public heeft momenteel meer dan 700 mensen in dienst in meer dan 20 landen. In een reactie op de aankondiging zegt Chris Jansen, Chief Executive van Kantar: ‘Ik ben trots op het bedrijf dat we samen hebben opgebouwd, en meest recent op de vooruitgang om van Kantar Public een echt unieke speler te maken op het snijvlak van data, advies en technologie. Onder deze nieuwe eigendomsstructuur heeft het team de steun om zijn leidende positie als vooraanstaande wereldwijde expert in het publieke domein verder te ontwikkelen.’ Dr. Michelle Harrison, CEO van Kantar Public, voegt toe: ‘We hebben Kantar Public in 2016 gelanceerd. Sindsdien zijn we met de steun van Kantar uitgegroeid tot de toonaangevende partner voor de overheid en het publieke domein. Nu is het juiste moment om zelfstandig te worden, met de steun van onze nieuwe investeerder Trilantic Europe. Namens het management bedank ik Kantar voor wat we tot nu toe hebben bereikt.’

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van instemming van de aandeelhouders en afstemming met wet- en regelgeving. Waar nodig worden ook werknemersvertegenwoordigers geraadpleegd.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?