Kom eind juni naar de vijfde Data Week NL

Door Jan Roekens | 07-04-2022

Van 27 juni tot en met 2 juli vindt in ’s Hertogenbosch voor de vijfde keer op rij de Data Week NL plaats. Het wordt een week waarin iedereen kan zien en beleven wat data kunnen betekenen. Voor een sterke economie, werkgelegenheid en gelijke kansen voor iedereen.

Bezoekers ervaren hoe data bijdragen aan slimme oplossingen in bijvoorbeeld de energietransitie, gezondheidszorg en mobiliteit. Ze krijgen antwoord op vragen als: hoe helpen data en digitalisering bedrijven in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers, en hoe kunnen data de ongelijkheid in onze samenleving verkleinen? Maar ook: wat zijn de gevolgen van foutief gebruikte data, en wat is het antwoord op nepnieuws? Er is volop ruimte voor interactieve presentaties, installaties, demonstraties en workshops. Overdag en ’s avonds, binnen en buiten. Op www.dataweeknl.nl staat meer informatie over het programma.

Het grootste deel van het programma vindt plaats in het Innovatie Kwartier in ’s-Hertogenbosch, met uitstapjes naar andere locaties. Het is een week waarin burgers, studenten, ondernemers, onderwijspartijen en overheidsprofessionals elkaar ontmoeten. Want, zo zegt de organisatie, alleen door samen te komen, te praten en van elkaar te leren komen nog slimmere dataoplossingen tot stand.

De week duurt van 27 juni tot en met 2 juli. Meer weten over Data Week NL? Bekijk hier de aftermovie van Data Week NL 2021.

Ook meedoen?

Heb je ideeën voor het programma of wil je als partner en/of als sponsor meedoen om van deze jubileumeditie een groot succes te maken? Stuur dan een mail naar info@dataweeknl.nl.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?