‘Kunstmatige intelligentie in 60 minuten’

Door Jan Roekens | 01-06-2023

AI is meer dan een technologische ontwikkeling, het is een partner die ons in staat stelt om verder te kijken dan de horizon van ons menselijk vermogen. Maar die partner moet met zorg en verantwoordelijkheid worden behandeld, vinden Job van den Berg en Remy Gieling. Zij schreven Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten om AI beter te begrijpen en de impact op onze wereld te verkennen.

AI maakt deel uit van ons leven, vaak op manieren die we niet eens beseffen. Van aanbevelingen voor films en muziek tot complexere toepassingen zoals autonome voertuigen en geavanceerde data-analyse. AI is overal om ons heen. Maar dit is nog maar het begin, zeggen de auteurs. De mogelijkheden van AI zijn bijna oneindig en de ontdekking van de technologie is nog maar net begonnen.

Kunstmatige intelligentie omslag boek

Net als elke krachtige technologie, brengt AI ook uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen we ervoor dat we AI verantwoordelijk en ethisch inzetten? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat AI wordt ontwikkeld en gebruikt op een manier die ten goede komt aan iedereen, en niet alleen aan een bevoorrechte enkeling? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we, terwijl we deze nieuwe technologie omarmen, niet onze menselijkheid verliezen?

In dit boek proberen de auteurs antwoorden te geven op deze en andere vragen. Ze kijken naar de manieren waarop AI al wordt gebruikt en verkennen de mogelijkheden ervan voor de toekomst. Ze bespreken de ethische en praktische uitdagingen die gepaard gaan met het gebruik van AI en bieden suggesties voor hoe we ze kunnen aanpakken.

Kunstmatige intelligentie in 60 minuten is verschenen bij uitgeverij Haystack.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?