Ladies of Data viert vijfjarig bestaan met evenement

Door Jan Roekens | 02-04-2024

Op 16 april 2024 vindt de vijfde editie plaats van het evenement ‘Ladies of Data’. Plaats van handeling: JADS Mariënburg, ‘s-Hertogenbosch. Ladies of Data heeft zich sinds de lancering opgeworpen als een platform dat vrouwen in de data-science-sector samenbrengt en ondersteunt.

Ladies of Data is een jaarlijks evenement dat vrouwen in data-science samenbrengt voor kennisuitwisseling en netwerken. Het streeft naar een inclusieve en ondersteunende omgeving voor vrouwen in data-science.

Op het evenement van 16 april spreken o.a. Meike Nauta (Datacation), Nadine Beks van Raaij (PNA Group), Andreea Gorbatai (Vlerick Business School) en Jet Smits (InIn en Dutch AI). Het thema van dit jaar is ‘Debiasing (with) AI’. Host Dr. Ksenia Podoynitsyna zegt hierover: ‘Debiasing (with) AI thema kun je op twee manieren lezen: debiasing AI, and debiasing with AI. Er wordt veel gesproken over de biases en gevaren van AI (en best terecht), maar we willen de dialoog enigszins heroriënteren en ook benadrukken dat de biases ergens vandaan komen, namelijk van mensen. Dus zonder AI blijven ze ook voortbestaan, terwijl we door het ontwerp van responsible AI-modellen de wereld juist beter kunnen maken.’

Staatssecretaris voor digitalisering Alexandra van Huffelen neemt deel aan een panelgesprek, samen met Meike Nauta, Noëlle Cicilia (Brush AI) en Rina Joosten (Pera), waarin inzichten worden gedeeld over AI en vooroordelen. Naast een keynote-presentatie en breakout-sessies zijn er netwerkmogelijkheden tijdens een borrel.

Hoewel het evenement volgeboekt is, kunnen geïnteresseerden zich op de wachtlijst laten plaatsen.

Informatie: Ladies of Data 2024

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?