Master data-science en AI bij TU/e

Door Jan Roekens | 11-01-2021

Vanaf september van dit jaar start de TU/e met een nieuwe masteropleiding gericht op data-science en artificial intelligence. De nieuwe DS&AI-opleiding is formeel erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie NVAO.

De nieuwe master wordt aangeboden door de faculteit Mathematics and Computer Science en is de eerste en enige techniekopleiding in Nederland waarin geavanceerde technieken en methoden op het gebied van data-science en artificial intelligence gecombineerd worden.

Universitair hoofddocent Dirk Fahland, die nauw betrokken is bij de totstandkoming van het programma, legt uit: ‘De combinatie van data-science met AI is logisch, omdat beide disciplines tegenwoordig nauw verweven zijn.’ Daarnaast sluit de opleiding goed aan op de ambities van de universiteit, waarin artificial intelligence een prominente plek inneemt, zoals ook blijkt uit de lancering van het Eindhoven AI Systems Institute (EAISI) in 2019.

De studenten moeten problemen van verschillende kanten kunnen bekijken en krijgen daarom een brede basis, met onder meer vakken over de fundamenten van kunstmatige intelligentie, datavisualisatie, ethiek, algoritmiek, data-mining en -management, en machine learning.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?