Microsoft zet gratis AI-tool Designer online

Door Jan Roekens | 04-05-2023

Microsoft heeft een gratis testversie van zijn online-tool Designer voor het maken van afbeeldingen en ontwerpen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) uitgebracht.

De nieuwe web-app Microsoft Designer is als ‘openbare preview’ gratis te gebruiken. Dat kan door in te loggen op je Microsoft-account. De tool zou gebruikers helpen ‘hun creatieve workflows te verbeteren’.

Gebruikers kunnen door commando’s te schrijven afbeeldingen voor bijvoorbeeld socialmediaposts, presentaties, posters en uitnodigingen genereren. Ook zijn geanimeerde beelden mogelijk, zoals bewegende achtergronden of teksten met automatische overgangen.

Hashtags

Microsoft Designer kan naast beelden ook beschrijvingen en hashtags genereren. De app kan ook makkelijker ontwerpen aanpassen aan de verschillende beeldformaten van platforms als Instagram, Facebook en LinkedIn. Er zullen nog meer mogelijkheden volgen, zoals het automatisch genereren van beelden op basis van een object en het automatisch verwijderen of toevoegen van achtergronden.

De tool komt uiteindelijk beschikbaar via Microsoft 365.

Bron: RTL Nieuws

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?