Motivaction neemt ITX Monitor over van Giarte

Door Jan Roekens | 08-02-2024

Motivaction neemt de IT Experience (ITX) monitor van het failliete bureau Giarte over. Met deze overname blijft marktinformatie beschikbaar voor uitbesteders van grote ICT-projecten. Motivaction gaat samenwerken met het Digital Ecosystems Institute, waardoor de positie in de markt voor ICT-onderzoek en consultancy verder wordt versterkt.

De jaarlijkse ITX-monitor staat bekend als een belangrijk platform voor het verzamelen van gegevens en inzichten over ICT-prestaties en klanttevredenheid binnen organisaties. De monitor geldt als een belangrijk instrument binnen de ICT-sector voor het onafhankelijk monitoren van partijen (aanbieders en afnemers) en het in kaart brengen van marktontwikkelingen. Veel besluitvormers en professionals gebruiken de jaarlijkse inzichten om hun strategieën en operaties te optimaliseren.

Door het faillissement van Giarte Media Group B.V. in juli van het afgelopen jaar waren geen actuele data op dit gebied meer voorhanden. Met de overname wil Motivaction de ITX-monitor voortzetten en data op het gebied van ICT-beleving, klanttevredenheid en markttrends verzamelen en beschikbaar stellen voor de markt. Ook de ontbrekende resultaten over 2023 worden alsnog openbaar gemaakt.

‘De overname van de ITX-monitor van Giarte is belangrijk voor continuïteit van de marktdata in de ICT-sector en past perfect bij de strategie van Motivaction om ook op dit gebied onze positie te versterken als de voorkeurspartner voor strategisch advies en onderzoek’, aldus Pieter Paul Verheggen, algemeen directeur van Motivaction. ‘Bovendien gaat Motivaction investeren in het uitbreiden van de functionaliteit en het bereik van de monitor, bijvoorbeeld met het in kaart brengen van de nieuwste ontwikkelingen binnen ICT-ecosystemen. Hiervoor zijn we een strategische samenwerking aangegaan met het Digital Ecosystems Institute.’

Het Digital Ecosystems Institute (DEI) heeft als netwerkorganisatie uitgebreide ervaring op het gebied van digitale ecosystemen, IT-sourcing-ontwikkelingen, sourcing relaties en -partnerschappen, digitale strategie en shoring-strategie. Bart van der Linden, oprichter en directeur van DEI: ‘In 2024 gaan we niet alleen dienstverleners maar ook uitbesteders meten. We willen daarmee in de toekomst de kwaliteit van ecosystemische samenwerkingen in kaart brengen. De belangrijke inzichten die uit de data naar voren komen, zullen we voor de markt beschikbaar maken.’

Motivaction is Kennispartner van Daily Data Bytes.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?