Na corona willen we niet vijf dagen naar kantoor

Door Jan Roekens | 23-06-2021

Nu het aantal besmettingen fors daalt en het aantal gevaccineerden rond de 14 miljoen ligt, begint het weer te kriebelen om naar kantoor te gaan. Maar wat betekent het kantoor na corona? In een MOA-lunchsessie van 11 juni werd er over gepraat, en er werden een paar vragen voorgelegd aan MOA-leden die aan de sessie deelnamen.

Uit de antwoorden blijkt dat niemand op dit moment denkt aan vijf dagen op kantoor. Twee en drie dagen hebben de voorkeur. Bijna niemand wil beperkingen opleggen aan niet-gevaccineerden die toch naar kantoor willen komen.

Als het gaat om kennisuitwisseling wil een kleine meerderheid periodiek sessies houden op kantoor; eenderde kiest voor de huidige manier van kennisdeling.
Reizen van en naar kantoor zal weer gaan zoals voorheen, Voor eenvijfde is dat de met auto, en een even groot deel gebruikt een mix van vervoermogelijkheden.
Stel dat het kantoor een flexibele inrichting krijgt, hoe ziet die er dan uit? Bijna eenderde kiest dan voor flexibele plekken die je reserveert, eenzelfde aantal wil social spaces en zitjes, iets minder mensen willen meeting rooms om samen te werken en nog minder een beperkt aantal vaste plekken.

Wat wordt de nieuwe functie van het kantoor? Een ontmoetingsplek, zegt een meerderheid, een plek waar we samenwerken aan projecten, zegt een kwart, en een plek om te werken, stelt 10%.

Misschien goed om na de zomer een nieuwe lunchsessie + 1-meting over het onderwerp te organiseren.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?