Nalka Invest koopt Norstat

Door Jan Roekens | 16-04-2024

Nalka Invest, eigenaar van middelgrote onderzoeksbedrijven in Scandinavië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, gaat Norstat overnemen van het huidige moederbedrijf Triton. Norstat werd gelanceerd in 1997 en heeft nu een panelnetwerk met meer dan drie miljoen consumenten in negentien landen.

Sinds de overname door Triton in 2019 heeft Norstat de activiteiten verder geïnternationaliseerd door middel van overnames in Denemarken, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en de UK. Het heeft ook nieuwe digitale producten ontwikkeld, zoals Norstat Express, Norstat Dashboards en TestingTime, en is naast de bovengenoemde landen aanwezig in Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

Hoeksteen

Nalka werkte samen met Kirk Kapital dat nu minderheidsaandeelhouder is. Norstat zegt dat onder de nieuwe eigenaar acquisities en investeringen ‘de hoeksteen blijven’. CEO Erling J.B. Eriksen licht toe: ‘Norstat en Triton hebben een bedrijfsstrategie ontwikkeld en geïmplementeerd waardoor Norstat de afgelopen jaren in omvang is verdubbeld. Samen hebben we een groter, sterker en professioneler bedrijf opgebouwd. In Nalka hebben we een nieuwe partner gevonden die ons kan ondersteunen vanuit de sterke positie die we nu hebben.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?