Nielsen ontslaat 9% personeelsbestand

Door Jan Roekens | 12-09-2023

Nielsen is van plan om 9% van zijn wereldwijde personeelsbestand te ontslaan om kosten te besparen en de omzet ‘te herschikken’. Werknemers ontvingen het nieuws in een verklaring die afgelopen woensdag werd uitgegeven en de bezuinigingen zullen naar verwachting ongeveer 1.000 personeelsleden treffen.

Een jaar geleden kreeg Nielsen de goedkeuring van de aandeelhouders voor verkoop van de organisatie aan een private equity-consortium, voor een bedrag van circa 16 miljard dollar. Het bedrijf wordt nu geleid door Elliot Investment Management en Brookfield Business Partners en had in 2022 wereldwijd zo’n vijftienduizend werknemers. Een aantal senior managers vertrok al vorig jaar december.

Nielsen meldde destijds dat het zijn activiteiten zou herstructureren in drie wereldwijde onderdelen, Nielsen Audience Measurement, Nielsen Analytics en Gracenote, en dat dit ertoe zou leiden dat vijf senior managers het bedrijf zouden verlaten. Daarna werd bekend dat marketingdirecteur Brad Kelly bij Nielsen Audio zou weggaan als onderdeel van deze ‘executive shake-up’. En in januari deelde Nielsen mee dat het totale personeelsbestand zou worden teruggebracht tot het niveau van begin 2022. In een verklaring zegt het bedrijf: ‘Nielsen kondigt de moeilijke beslissing aan om ons wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 9% te verminderen in een poging om de kosten af te stemmen op onze inkomsten en de financiële kracht van het bedrijf voor de toekomst te garanderen. We zullen prioriteit blijven geven innovatie en crossmediale metingen.’

Bron: mrweb.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?