Nieuwe verkiezing ESOMAR Council na ongeldigverklaring stemming

Door Redactie Daily Data Bytes | 06-12-2022

ESOMAR gaat nieuwe verkiezingen uitschrijven voor haar Council omdat er volgens haar ‘wangedrag’ is geconstateerd rond de verkiezingen. Als gevolg daarvan zijn twee medewerkers ontslagen. Er zijn geen aanmerkingen op de kandidaten voor de Council, maar wel is CEO Parves Khan teruggetreden. Zij wordt interim vervangen door Pravin Shekar, die tot voor half 2022 ook interim-CEO was.

Vorige maand kondigde ESOMAR de verkiezing aan van Nikki Lavoie als voorzitter van de Council voor de periode 2023-2024, samen met acht nieuw gekozen vertegenwoordigers afkomstig uit vijf continenten. Deze maand zou de Council een vice-voorzitter kiezen.

ESOMAR zegt nu dat een onderzoek naar de verkiezingen voldoende bewijs heeft opgeleverd voor de conclusie dat er tijdens het proces ‘inmenging’ heeft plaatsgevonden en dat de resultaten als ongeldig moeten worden beschouwd. In bericht aan de leden zegt ESOMAR daarover dat ‘het onderzoek ernstig wangedrag van ESOMAR-medewerkers tijdens het verkiezingsproces en tijdens het daaropvolgende onderzoek aan het licht heeft gebracht. Als gevolg hiervan is het dienstverband beëindigd van twee medewerkers.’

ESOMAR zal binnenkort beginnen met een nieuwe verkiezingsprocedure. Kristin Luck blijft aan als voorzitter van de Council totdat de verkiezingen zijn afgerond.

Auteur: Redactie Daily Data Bytes, Hoofdredacteur Jan Roekens.

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?