NMO Luisteronderzoek wint AMMA Award

Door Jan Roekens | 21-05-2024

Het Nationaal Media Onderzoek (NMO) heeft de AMMA Award gewonnen voor ‘Beste Research’ in de categorie Masters of Data met het NMO Luisteronderzoek. De award wordt toegekend voor onderscheidende onderzoeken die een vernieuwende bijdrage leveren aan inzichten in het vakgebied.

Het vernieuwde luisteronderzoek werd op 1 januari 2023 gelanceerd. Vanaf dat moment wordt het luistergedrag van de Nederlandse bevolking gemeten aan de hand van de MediaCell+ app van Ipsos, waarbij luistergedrag via de smartphone gemeten wordt. De meetmethode levert objectieve, betrouwbare en betere resultaten op.

Tijdens de uitreiking die plaatsvond op 16 mei 2024 in Koninklijk Theater Tuschinski, roemde de jury het belang van het onderzoek voor het vakgebied en in het bijzonder hoe NMO de markt heeft meegenomen in alle veranderingen.

Ton Schoonderbeek, algemeen directeur van NMO over het winnen van de award: ‘Na internationale erkenning van het NMO Luisteronderzoek op het internationale podium nu ook erkenning van het baanbrekende werk in Nederland. We zijn superblij met de prestigieuze AMMA Award. Het is een mooie beloning van ons team, de onderzoeksbureaus, de initiatiefnemers en eigenlijk de hele markt.’

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?