Parves Khan verlaat ESOMAR

Door Jan Roekens | 23-05-2023

ESOMAR CEO Parves Khan heeft aangekondigd de organisatie te verlaten aan het eind van volgende maand. Ze gaat zich de komende tijd o.a. richten op liefdadigheidswerk en advies, en ze brengt een boek uit. Wel zal ze voor ESOMAR behouden blijven want ze wordt lid van nieuw team, de AI Taskforce.

Parves Khan (foto) nam vorig jaar juli twee taken op zich, die van Director General en die van CEO. Daarna zijn de functies weer gescheiden. Council-lid en voormalig President Joaquim Bretcha is nu interim Director General.

De onlangs tot President gekozen Ray Poynter zegt over het vertrek van Khan dat zij nieuwe perspectieven naar ESOMAR heeft gebracht en dat hij uitkijkt naar de samenwerking op het gebied van AI.
De nieuwe AI Taskforce staat onder leiding van Poynter en is belast met de thema’s AI, insights en samenleving.

Parves Khan brengt over enige tijd een boek uit onder de titel The Power of Women: Stop blocking and start empowering women at work. Ze is door de Verenigde Naties gevraagd om namens Engeland zitting te nemen in de commissie Status of Women. Daarnaast ondersteunt ze initiatieven op het gebied van gender equity, data en technologie.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?