Praat mee over artificial intelligence en ChatGPT in Taskforce AI

Door Jan Roekens | 02-11-2023

Het Data & Insights Network wil met een groep vakgenoten brainstormen over AI in research. Hoe bewaken we kwaliteit, houden we het juridisch zuiver, wat doen we met privacy en geheimhoudingsverplichtingen… het zijn vragen die in de groep aan de orde komen, juist omdat het volgens D&IN ‘absoluut noodzakelijk is dat we daar als branche van data en insights een positie in bepalen’.

Een wereld zonder ChatGPT kunnen we ons nauwelijks meer voorstellen. En dat terwijl ChatGPT nog geen jaar op de markt is. Er is haast geen sector meer te bedenken die hier niet door geraakt wordt en er zijn heel veel sectoren die nu nadenken over de toepassingsgebieden van AI, de mogelijkheden, maar ook de gevaren. Om die reden heeft het Data & Insights Network het initiatief genomen om een Taskforce AI op te zetten. De taskforce heeft als doel om over de implicaties van AI voor de sector een mening te formuleren en wellicht te komen met een aanvulling op de bestaande gedragscode. Het D&IN wil er in een aantal digitale meetings over discussiëren, onder leiding van data-science-expert Remco Coppens.

Leden van het Data & Insights Network worden uitgenodigd om mee te denken en te praten over de betekenis van AI voor het vak. Interesse? Meld je dan aan bij directeur Wim van Slooten, via wim@dinetwork.nl.

Op 11 december (om 16.00 uur) staat de eerste sessie gepland.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?