Rob Overduin benoemd tot nieuwe voorzitter/directeur NIMA

Door Jan Roekens | 27-07-2023

Rob Overduin wordt de nieuwe voorzitter/directeur van NIMA. De NIMA Ledenraad heeft zijn benoeming bekrachtigd in een ledenraadsvergadering van 18 juli jl. Overduin start per 1 september als directeur. Zijn rol als voorzitter vervult hij per direct.

Rob Overduin

Rob Overduin (links) heeft een achtergrond in B2B-marketing en IT. Daarnaast deed hij de afgelopen 12 jaar veel ervaring op met verenigingsmanagement bij zowel beroepsorganisatie Vastgoedpro als brancheorganisatie BMWT. Hij zegt over zijn nieuwe functie: ‘De snelle ontwikkeling van AI biedt onze vakgebieden spannende uitdagingen, net als het gebruik van data en natuurlijk de rol die professionals kunnen spelen rond thema’s als verduurzaming en inclusiviteit.’

Na het vertrek van Kirsten Andres als voorzitter/directeur is een commissie bestaande uit drie afgevaardigden van de NIMA Ledenraad, twee leden van de Raad van Toezicht en het bestuur op zoek gegaan naar een opvolger. Een uitgebreid selectieproces leidde tot de voordracht van Rob Overduin door de RvT, waarmee de Ledenraad instemde.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?