SMART Talk Lente 2023

Door Jan Roekens | 11-04-2023

Op 23 maart 2023 vond de SMART Talk ‘Podcasts en jongeren’ plaats in het kantoor van Direct Research in hartje Amsterdam. In deze prachtige locatie ging het evenement van start, onder het genot van een op-en-top Franse pain au chocolat. En er waren twee sprekers: Bart Massa van Validators en Eline Zwinkels van MediaTest.

Aan Bart Massa, business manager bij Validators, was de eer om het spits af te bijten. Hij nam de aanwezigen mee in wat er komt kijken bij het opzetten van een podcast en hoe je een band met je doelgroep op kunt bouwen. Het blijkt dat je vrij makkelijk een podcast kunt beginnen en je expertise of verhaal met de wereld kunt delen. Na het aanschaffen van een microfoon houdt niks je meer tegen. Nadat de microfoon in huis was gehaald, kon het avontuur ook voor Bart Massa en Joris van der Zwan (ook Validators) beginnen. De podcast Opmerkelijk was een feit en dat zit nu alweer in het tweede seizoen. Bart wist de aanwezigen op bevlogen wijze klaar te stomen tot potentiële podcast hosts.

Leefwereld Nederlandse jongeren

Na een korte pauze kwam de tweede spreker Eline Zwinkels, senior research consultant bij MediaTest, op het podium. Ze vertelde over het grote jongerenonderzoek van MediaTest. Uiteenlopende onderwerpen, zoals mediagedrag, gezondheid, financiën en duurzaamheid en de verschillen tussen Gen Z en millenials op deze gebieden, kwamen aan bod. De resultaten van 2022 werden daarnaast vergeleken met eerdere jaren. Hierdoor ontstond een helder beeld van de generaties door de jaren heen, en hoe zij veranderd zijn. Aan het einde van de presentatie hadden de aanwezigen een breed beeld van de leefwereld van Nederlandse jongeren. Kennis van onschatbare waarde – jongeren vormen namelijk een belangrijke groep voor onderzoekers en marketeers.

Hopelijk zijn jullie er de volgende keer weer bij op het SMART congres, dat in september plaats zal vinden. De exacte datum hiervan maken we binnenkort bekend. 

Meld je nu (vóór 14 mei) aan voor het nieuwe bestuur!

Lijkt het jou leuk om inspirerende seminars en congressen op te zetten? Mensen met elkaar in verbinding te brengen? En daarnaast natuurlijk ook je eigen netwerk binnen marktonderzoek te vergroten en je skills en CV een extra boost te geven? Meld je dan aan voor het nieuwe bestuur! Klik hier voor meer informatie. Voel je verder ook vrij om bij vragen contact op te nemen met het huidige bestuur.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?