Takeaway snelst groeiende bedrijf van top 250

Door Jan Roekens | 10-03-2020

Takeaway.com kreeg de Gouden Groeier Award uitgereikt door Mona Keijzer, staatssecretaris van het Ministerie van EZK. De top 250 is een lijst van snelst groeiende bedrijven in Nederland, met minimaal 10 FTE en/of minstens 5 miljoen euro omzet. In deze lijst zijn ook Markteffect en DVJ Insights te vinden.


De bedrijven in de lijst realiseerden een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet in drie opeenvolgende jaren, in de periode van 2016-2019.

Takeaway.com creëerde 4703 nieuwe banen (in FTE) en groeide dus het snelst in de periode van eind 2016 tot en met eind 2019. Hiermee staat de maaltijdbezorger bovenaan De Top 250 Groeibedrijven 2020. De 250 bedrijven zijn samen met meer 30.000 FTE gegroeid.

Markteffect staat ook in de Top 250 Groeibedrijven van Nederland. Volgens oprichter en directeur Hesam Fahimi heeft Markteffect deze prijs te danken aan haar werknemers: ‘’De passie, toewijding en betrokkenheid die zij iedere dag weer laten zien, is geweldig om te zien. Zij zijn bereid om uit zichzelf dat stapje extra te zetten en klantverwachtingen te overtreffen. Zij zijn de reden waarom klanten zo trouw zijn aan Markteffect en ik ben daar echt enorm trots op.’’

DVJ Insights staat voor het tweede jaar op rij in de Top 250 Groeibedrijven. Lucas Hulsebos, CEO DVJ Insights: “Dit is wederom een bevestiging dat de strategie die we enkele jaren geleden hebben ingezet, werkt. Groei is volgens mij niet iets wat je overkomt. Wij hebben bewust gekozen om te groeien en ons vanaf het begin daarop georganiseerd. Bovendien passen we ons steeds aan om verdere groei mogelijk te maken. Wat voor mij daarbij belangrijk is, is dat onze groei organisch is en nooit ten koste mag gaan van de toegevoegde waarde en kwaliteit die we leveren. Een plek in deze Top 250 lijst is iets waar we ontzettend trots op zijn.”

Over de Top 250 Groeibedrijven

De Top 250 Groeibedrijven 2019 is een initiatief van het Erasmus Centre for Entrepreneurship en NLgroeit en is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden een minimale jaarlijkse groei van 20% in FTE en/of omzet in drie opeenvolgende jaren in de periode van 2016-2019. Het onderzoek wordt geleid door Prof. dr. Justin Jansen, Academisch Directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Bron: Persbericht NLGroeit, 4 maart 2020

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?