Toluna neemt MetrixLab over

Door Jan Roekens | 16-05-2023

Toluna kondigde gisteren aan MetrixLab (onderdeel van de Macromill-groep) over te nemen. De overname moet op 1 juni a.s. een feit zijn. Toluna is aanbieder van snelle kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmogelijkheden, met aanbod variërend van DIY tot een volledig dienstenpakket.

Met de overname van MetrixLab wil Toluna wereldwijd zijn capaciteit versterken door toevoeging van geavanceerde oplossingen op basis van wetenschappelijke methodologieën en human insights. Voor MetrixLab-klanten komt, naast de diensten die ze al kunnen gebruiken, nu ook het technologieplatform van Toluna binnen handbereik, net als het wereldwijde panel.

Frédéric-Charles Petit (links), CEO van Toluna, zegt over de overname: ‘Dit is een belangrijke mijlpaal in onze missie om klanten in staat te stellen gemakkelijk datagedreven beslissingen te nemen via een platform dat de nieuwste technologie en menselijke expertise verenigt. Door het onderzoeksplatform Toluna Start en wereldwijde panels te combineren met het toonaangevende insightspakket van MetrixLab, kunnen we onze klanten ongeëvenaarde onderzoeksmogelijkheden bieden, en hun werk vereenvoudigen door met één partner samen te werken.’

Thijs Elias (rechts), CEO van MetrixLab, vult aan: ‘Al meer dan twee decennia helpt MetrixLab merken over de hele wereld om zakelijke impact te genereren door technologie te combineren met onderzoeksexpertise. Door samen te werken met het technologieplatform en het wereldwijde panel van Toluna, kunnen we onderzoekstools blijven ontwikkelen, maar dan sneller en op grotere schaal.’

De overname is voor Toluna de vijfde acquisitiedeal sinds 2014, en komt kort na de overname en integratie van GutCheck in oktober 2022.

Als onderdeel van deze transactie neemt Macromill een minderheidsbelang in Toluna. In de toekomst zullen Toluna en Macromill mogelijkheden voor wereldwijde samenwerking en partnerschap verkennen. Verlinvest blijft de grootste aandeelhouder in de nieuw combinatie.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?