Tweede editie International Data Science Film Festival

Door Jan Roekens | 20-09-2022

Van 3 tot en met 5 november a.s. vindt de tweede editie plaats van het International Data Science Film Festival (IDSFF), en dat gebeurt bij JADS in ‘s-Hertogenbosch. Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op data science en AI. Naast films zijn er ook colleges en discussies.

Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op data science. In de woorden van initiatiefnemer Peter de Kock, Professor of Practice bij JADS en initiatiefnemer van het IDSFF: ‘Met dit festival willen we de discussie openen over de rol van data, met alle bijbehorende juridische, ethische en maatschappelijke aspecten. Als mens zijn we heel makkelijk met het weggeven van onze data aan bedrijven als Google en Facebook. Maar tegelijkertijd zijn we, zeker in Nederland, heel terughoudend met de data die we ter beschikking stellen aan onze democratisch gekozen overheid. Dat vind ik opmerkelijk, en over die rol van data science in onze toekomst willen we tijdens het filmfestival de discussie aangaan.’

Film, discussies en colleges

Het festival biedt drie avonden lang films, discussies en netwerkmogelijkheden. Elke film vertegenwoordigt een actuele discussie in de samenleving en wordt ingeleid door een vooraanstaande spreker. Na de films is er ruimte voor discussie en dialoog. De films die dit jaar geselecteerd zijn:

  • 3 november: The rise of the megacorporations
  • 4 november: iHuman
  • 5 november: Interstellar

Tickets voor het filmfestival kosten € 7,50 per avond.

Het IDSFF wordt mede mogelijk gemaakt door partners van JADS: Vartion, Underlined, Floryn en D.S.A Pattern

Meer informatie over het programma, de sprekers en tickets is te vinden op www.idsff.org.

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?