US en UK werken samen aan onderzoek naar AI-veiligheid

Door Jan Roekens | 04-04-2024

De regeringen van Engeland en de VS hebben een overeenkomst ondertekend voor samenwerking bij ontwikkeling van tests voor geavanceerde modellen voor kunstmatige intelligentie.

De overeenkomst, ondertekend door de Engelse minister van Technologie Michelle Donelan en de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo, moet ervoor zorgen dat de landen gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en richtlijnen voor AI-veiligheid.

De landen willen ten minste één gezamenlijke testoefening uitvoeren op een openbaar toegankelijk model. Als onderdeel van het partnerschap zullen de landen ook informatie delen over de mogelijkheden en risico’s van AI-modellen en -systemen, en technisch onderzoek doen naar AI-beveiliging, met als doel dat onderzoekers vanuit een gedeelde wetenschappelijke basis werken.

Michelle Donelan zegt over de samenwerking: ‘We hebben altijd gezegd dat een veilige ontwikkeling van AI een wereldwijde kwestie is. Alleen door samen te werken kunnen we de risico’s van de technologie aanpakken en het enorme potentieel benutten om ons allemaal te helpen een gemakkelijker en gezonder leven te leiden.’

Bron: research-live.com

Auteur: Jan Roekens, Hoofdredacteur

Deze artikelen vind je vast ook interessant

Ook de laatste bytes ontvangen?